Over ons

Een reconstructie van de industriële productie Hey! Mijn naam is Richard en ik blog op deze site over mijn werk. Ik werk namelijk in de industriële productiesector! Deze sector omvat het fabriceren, behandelen of prepareren van producten uit ruwe materialen. Het meeste voedsel wat we eten, medicijnen die we gebruiken en kleding die we dragen worden industrieel vervaardigd, dus eigenlijk is er geen ontkomen meer aan. Aangezien zo'n beetje alles in ons leven dus gemaakt is in de industriële productiesector, leek het me interessant om hierover een blog te beginnen! Wat je van mijn blog kunt verwachten? Ik zal bijvoorbeeld de productieprocessen uitleggen en laten zien hoe het vervaardigen van bepaalde producten in zijn werk gaat. Verder vertel ik jullie ook wat meer over de vele toepassingen die industriële productie ons in het dagelijks leven biedt. Ik wens jullie veel leesplezier!

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Het gemak van Haspels
3 december 2018
Rookgasafvoer CV ketel
20 november 2018

Het gemak van Haspels

Het gemak van Haspels

Altijd al in gevecht geweest met slangen of kabels? Met een haspel is dat verleden tijd. Een elektrische haspel heeft meestal één of meerdere stekkerdozen op het as. Een slanghaspel heeft meestal een wateraansluiting.   

Veiligheid   

Bij het oprollen van de kabel moet u er op letten dat er niets op aangesloten is. De haspel moet rondgedraaid worden bij het afrollen. Het is bij het gebruik van belang dat de kabel of slang helemaal uitgerold wordt. Dit telt vooral bij het gebruik van elektrische apparaten. Door de zware stroombelasting zal door de weerstand van de elektrische draden veel warmte vrijkomen. Als de kabel opgerold is kan die warmte niet weg waardoor de isolatie uiteindelijk smelt. Isolatie is een materiaaleigenschap. Dit materiaal heeft de eigenschap om elektrische stroom te blokkeren. U zult begrijpen dat bij het smelten van deze isolatie de stroom vrij komt en dat is gevaarlijk. Let bij het oprollen altijd dat het systematisch gedaan wordt. Dit kan door middel van de aanwezige hendel. 

Variaties en mogelijkheden

Ze zijn er in veel variaties en voor bijna elke toepassing te koop. De keus hangt af van het doel waarvoor u het wilt gebruiken. Ze bestaan voor waterslangen en voor elektrische kabels. Daarin bestaat een groot verschil. Je hebt eenvoudige- en zwaardere haspels. De eenvoudige bestaat uit kunststof en de zwaardere uit metaal. De laatste is het meest geschikt voor bouwbedrijven of stevige klussen. Doordat er stekkerdozen op zitten, vaak meerderen, is het gebruik optimaal. U bent op die manier niet afhankelijk van vaak te weinig ruimte die vaste stekkerdozen geven die al in een ruimte aanwezig zijn. U plaatst de stekker in de vaste stekkerdoos en afhankelijk van de snoerlengte rolt u deze uit tot aan de plaats waar u elektriciteit nodig heeft. Bij aanschaf is het belangrijk om rekening te houden met de gebruikslengte. U creëert op die manier veilig en snel extra stroomaansluitingen.  Een waterslang kunt u eenvoudig aansluiten via de koppeling van een kraan. Er zit vervolgens op de haspel een aansluiting waar u de waterslang op de plaats van gebruik kunt aansluiten. Ook bij deze zijn er verschillen in maat. Dan heeft de waterslang nog een variant die we brandslang noemen. Deze zit over het algemeen vast aan de muur en standaard aangesloten op de waterkraan. Deze slangen reiken verder dan de gewone waterslangen. Haspels zijn verkrijgbaar bij BDJ Holding BV.

Tot slot   

U zult vermoedelijk vragen hebben. Stel ze online. Ga rustig en op uw tijd langs het grote aanbod. Daarbij zult u de prijzen vinden. Veilig en snel een klus klaren? Kies dan voor uw gemak.

Tags: