Over ons

Een reconstructie van de industriële productie Hey! Mijn naam is Richard en ik blog op deze site over mijn werk. Ik werk namelijk in de industriële productiesector! Deze sector omvat het fabriceren, behandelen of prepareren van producten uit ruwe materialen. Het meeste voedsel wat we eten, medicijnen die we gebruiken en kleding die we dragen worden industrieel vervaardigd, dus eigenlijk is er geen ontkomen meer aan. Aangezien zo'n beetje alles in ons leven dus gemaakt is in de industriële productiesector, leek het me interessant om hierover een blog te beginnen! Wat je van mijn blog kunt verwachten? Ik zal bijvoorbeeld de productieprocessen uitleggen en laten zien hoe het vervaardigen van bepaalde producten in zijn werk gaat. Verder vertel ik jullie ook wat meer over de vele toepassingen die industriële productie ons in het dagelijks leven biedt. Ik wens jullie veel leesplezier!

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Het gemak van Haspels
3 december 2018
Rookgasafvoer CV ketel
20 november 2018

Rookgasafvoer CV ketel

Bijna elk huis, kantoor of bedrijfspand is er van afhankelijk: een cv ketel. De cv ketel zorgt ervoor dat de betreffende ruimte wordt verwarmd wanneer dat nodig is. Daarnaast zorgt de cv ketel er ook voor dat er warm water uit de kraan komt, handig voor tijdens het douchen, een bad nemen of de afwas doen. Een cv ketel bestaat uit meerdere onderdelen. De ketel is bij wijze van spreken het kloppend hart van het gebouw. Cv ketels zijn meestal op enkele vaste wijzen gemonteerd. Vaak is de ketel gesitueerd op een zolder of juist in een kelder. In beide gevallen hangt hij aan een muur. 

Installatie van de cv ketel

  Het installeren van een cv ketel is een specialistisch klusje. Het vereist dat dit wordt gedaan door een specialist, iemand die precies weet wat hij of zij doet en hoe de ketel werkt. Dit is zelfs wettelijk verplicht. Bij het verwarmingsproces komen er diverse stoffen vrij die de gezondheid niet bevorderen. Het is daarom van belang dat een cv ketel goed wordt afgesteld en aangesloten door een specialist. Die zorgt ervoor dat alle aansluitingen goed op elkaar aansluiten en dat de materialen die worden gebruikt nieuw of in nieuwstaat zijn.   

Onderhoud   

Een cv ketel gaat over het algemeen vrij lang mee. Het gaat dan in ieder geval om 15 tot 20 jaar. Om een cv ketel zolang mogelijk mee te laten gaan is het belangrijk dat er regelmatig onderhoud plaatsvind. Dit onderhoud dient wederom uitsluitend te worden uitgevoerd door een expert op het gebied van cv ketels. Er zijn dan ook diverse bedrijven waarbij het mogelijk is om een onderhoudscontract af te sluiten. In deze onderhoudscontracten wordt dan onder andere vastgelegd met welke frequentie de expert zal langskomen voor het onderhoud van je ketel. Daarnaast kan er worden gekozen voor bepaalde type service. Bijvoorbeeld, voor een vast bedrag per maand kan je ketel voor alle voorkomende gevallen worden gemaakt, zonder extra kosten. 

Cv ketel rookgasafvoer 

Een erg belangrijk onderdeel van de cv ketel dat direct te maken heeft met onderhoud, is de cv ketel rookgasafvoer. De rookgasafvoer geleid giftige dampen die vrijkomen bij het opwekken van warmte, op een veilige manier naar buiten. Een rookgasfvoer kan tot wel 15 jaar probleemloos meegaan, maar dat is geen garantie. Door slijtage kunnen er gaatjes ontstaan in de kunststof. Daarom is periodieke controle van de ketel en de rookgasafvoer belangrijk. Een andere functie van de rookgasafvoer is het aanvoeren van verse lucht van buiten het huis. Deze lucht is nodig, samen met het gas, voor het aanmaken van de warmte. Vervolgens wordt deze warmte verspreid over alle verwarmingen die in het betreffende gebouw aanwezig zijn.

Tags: